Снимка: МВР33-годишният брат на 31-годишния Серафим Райчев-Немия, обвиняем за убийството на бизнесмена

...
Снимка: МВР33-годишният брат на 31-годишния Серафим Райчев-Немия, обвиняем за убийството на бизнесмена
Коментари Харесай

След показна акция! Спецченгета задържаха българина, издирван за разстрела на

Снимка: Министерство на вътрешните работи

33-годишният брат на 31-годишния Серафим Райчев-Немия, обвиняем за убийството на предприемача Янис Макрис в Атина през октомври предходната година в гръцката столица Атина, е арестуван при взаимна акция на звено " Кобра ", бранш " Издирване " в Групово дело " Национална полиция ", ГДБОП и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Хасково, заяви на специфична конференция шефът на хасковската полиция старши комисар Ангел Цанков, написа Блиц.

По думите му, карцерът е осъществен в жилище, с цел да бъде избегната заплахата да пострадат инцидентни лица. Арестуваният не оказа опозиция, добави Цанков.

33-годишният мъж е разгласен за интернационално търсене с Европейска заповед за арест от Апелативната прокуратура в Атина през април тази година, уточни зам.-окръжният прокурор Делчо Лавчев. Той посочи, че българинът е считан за съучастник на убийство през октомври предходната година, което е било осъществено в южната ни съседка. Държавното обвиняване е постановило 72-часов период за задържане, а през днешния ден следобяд Окръжният съд в Хасково ще заседава по настояването на мярка за неотклонение " задържане под стража " преди гледането на делото за екстрадиция всъщност, пише dir.bg.

Става въпрос за убийството на Янис (Джон) Макрис, предприемач от Сидни с връзки с проведената престъпност. Той бе погубен в колата си пред дома си в атинското предградие Глифада на 31 октомври м.г. Полицията счита, че става дума за поръчково ликвидиране, подредено от незнайна фигура от подземния свят.

В началото на април т.г. 31-годишният Серафим Райчев с прякор Немия бе задържан в Атина и упрекнат в убийството на Макрис. Атински детективи настояват, че той е професионален палач, който се е върнал в Атина от София на 2 април за друга работа.

Заподозреният живее в България, само че има и канадско поданство и се счита, че е имал бизнес с татуировки в Канада. Твърди се, че полицията има очевидец, който е разпознал обвинения като индивида, засечен от видеокамерите да прострелва Макрис.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР